Die häufig gestellten Fragen

[heading text_color=”text-light” header_size=”big” header_align=”default” margin_top=”70″ margin_bottom=”0″ scroll_animation=”fadeIn”]Veel gestelde vragen (FAQ)[/heading][bordered_divider divider_color=”#ffffff” divider_height=”3″ divider_width=”60″ margin_top=”10″ margin_bottom=”10″ scroll_animation=”fadeIn” scroll_animation_delay=”0.1″][divider]
[panel title=”Hoe wordt haartransplantatie uitgevoerd?” style=”panel-success”]

Haartransplantatie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, die normaal gesproken geen ernstige chirurgische ingreep nodig heeft, waarbij het proces tussen 3-5 uur duurt, afhankelijk van het aantal uitgetrokken haarfollikels. Het is normaal dat er enkele littekens in de eerste paar dagen van de procedure rond het getransplanteerde haar verschijnen. Meestal kan de patiënt het chirurgische centrum verlaten en zijn of haar normale leven oefenen op de derde dag van de operatie, waarbij vermoeid fysieke activiteit wordt vermeden. Vaak begint haaruitval na 4 weken. Het nieuwe haar begint te groeien in slechts 3 maanden voordat een persoon na ongeveer een maand natuurlijk zijn haar kan scheren.

[/panel][panel title=”Hoeveel haar moet ik scheren op de donor site?” style=”panel-success”]

Bij het ondernemen van de FUE procedure is het essentieel om het donorgebied in de achterkant van de hoofdhuid te scheeren van waar de haarfollikels worden geoogst. De chirurg scheurt meestal een breder gebied om het maximale aantal graftoorten mogelijk te kunnen onttrekken zonder schade aan het donorgebied te doen. Nochtans is er geen zeer minimale scheren nodig voor het ontvangstgebied van het haar.

[/panel][panel title=”Waarom valt haar? Is het genetisch?” style=”panel-success”]

Het wordt meestal bij mannen gezien. De belangrijkste factor in het haarverlies is genetisch. Andere factoren die haarverlies kunnen veroorzaken zijn stress, depressie, Seborrheic huidziekte, en soms komt het als een bijwerking van sommige medicijnen en behandelingen.

[/panel][panel title=”Wie kan haartransplantatie ondergaan?” style=”panel-success”]

Niet iedereen komt in aanmerking voor haartransplantatie. Het kan gewoonlijk op mannen worden toegepast. Vrouwen kunnen ook haartransplantatie ondergaan, maar omdat het haarverlies van het vrouwelijke patroon meer diffuus rond de hoofdhuid is, is het misschien niet altijd een goed idee. Wij raden u aan om ons te contacteren voor een online consultatie om meer te weten te komen over uw specifieke situatie.

[/panel][panel title=”Is er een leeftijdsgrens voor haartransplantatie?” style=”panel-success”]

Zolang er genoeg haar in het donorgebied is, is er geen leeftijdsgrens.

[/panel]
[panel title=”Zijn er risico’s voor haartransplantatie?” style=”panel-success”]

Er zijn zeer minimale risico’s verbonden aan de procedure en dat zijn degenen die verband houden met standaard haartransplantaties. Bijvoorbeeld, een 1 mm hypopigmentatie op de donorplaats kan zichtbaar zijn als het haar volledig geschoren is.

FUE is echter de veiligste herstellingsprocedure daar. In ons centrum voeren we geen folliculaire eenheidstransplantatie (FUT) uit vanwege de daaraan verbonden risico’s.

[/panel][panel title=”Wie is niet in aanmerking voor haartransplantatie?” style=”panel-success”]

Allereerst kan haartransplantatie niet worden uitgevoerd op heldere kale mensen. Genoeg haar uit het donorgebied is van cruciaal belang. Ook doen we het niet op patiënten met een hartaandoening, patiënten met ernstige nierinsufficiëntie en geavanceerde bloeddrukpatiënten.

[/panel][panel title=”Hoe lang duurt de FUE procedure?” style=”panel-success”]

De wortel van het geoogste haar wordt follikel genoemd. De duur van de procedure is evenredig aan het aantal follikels. Het kan minimaal 2-3 uur duren, maximaal 7-8 uur. Het bedrag hangt af van de grootte van het te transplanteren gebied.

[/panel][panel title=”Is het mogelijk om follikels uit andere delen van het lichaam te verwijderen?” style=”panel-success”]

Het is medisch mogelijk om haar te verwijderen uit kraakbeen, rug, kraag en benen. Maar daar is een nadeel aan: het haar in ons hoofd en het haar in de overige delen van het lichaam zijn erg verschillend in termen van textuur en duurzaamheid, die vaak leiden tot slechte onnatuurlijke resultaten. Daarom doen we het niet in onze kliniek.

[/panel][panel title=”Kan haartransplantatie worden uitgevoerd door follikels van een andere persoon te verwijderen?” style=”panel-success”]

Nee, alleen het eigen haar van een patiënt kan aan hem worden getransplanteerd. Want als het haar van een andere persoon wordt getransplanteerd, kan het door het immuunsysteem van het lichaam worden afgewezen, waardoor er ernstige problemen ontstaan met betrekking tot immuniteit.

[/panel]
Need Help? Chat with us